Mahlane banaanileib



Banaanileiva retsepte on igasuguseid ja valiku kitsendamiseks trükkisin Google’isse „best banana bread“ teades väga hästi, et ühe „best“ võib olla teise „worst“. Seekord õnneks 561 valdavalt ülipositiivset arvustust ei eksinud. Tegemist on tõesti ülimalt mahlase ja koheva banaanileivaga, mis on küllalt palju parem kui mu viimati postitatud banaanileib.

Koostisaineid võrreldes erinevust praktiliselt ei ole, seega ma eeldan, et asi oli järgmises: esiteks sõelusin jahu, mis teeb taigna õhulisemaks, teiseks mikserdasin munad ja suhkru hästi madalal kiirusel (tõesti umbes 10 minutit) tõeliselt kohevaks ja kolmandaks kasutasin või asemel õli, mida kasutatakse tihti  ameerikapärastes koogiretseptides mahlasuse tagamiseks.

Vaja läheb:

  • 235 g jahu
  • 1 tl söögisoodat
  • 1/2 tl kaneeli
  • ½ tl soola
  • 150 g suhkrut
  • 2 muna
  • 115 ml õli
  • 3 ja pool väga küpset banaani
  • 2 sl hapukoort
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 100 g röstitud ja hakitud Kreeka pähkleid


  1. Määri suur mittenakkuv keeksivorm võiga või kui kasutad nakkuvat vormi, siis kata see küpsetuspaberiga.
  2. Sõelu suurde kaussi jahu, sooda, kaneel ja sool. 
  3. Klopi munad ja suhkur pakuks heledaks vahuks (umbes 10 minutit). Nirista sisse õli. Lisa kahvliha purustatud banaanid, hapukoor ja vanilliekstrakt. 
  4. Lisa õrnalt segades kuivained ja lõpuks pähklid. 
  5. Küpseta 175 kraadises ahjus umbes 1 tund. Viimasel 15 minutil hoia koogil silma peal – kui keskele torgatud puupulk on puhas, siis on kook valmis. Et vältida pealmise osa liigest pruunistumist, siis kata lõpus fooliumiga.


Retsept pärineb Food Networki lehelt.

Comments

Marge Kesküla said…
Katsetasin täna, tuli väga hea välja. Mul keeksi vormi pole, seega tegin tavalise väiksema ahjuplaadi peal millel kõrgemad servad. Nii hele nagu pildil mul ei jäänud. Kaneeli lisasin pool rohkem kui retseptis. Ja kuna mul miksrit ei ole, siis munad vahustasin suhkruga blenderis, lasin käia umbes 10 min, seejärel lisasin sinna ka muud koostiosad..
Teen teinekordki!
Ann said…
Väga hea leib tuli, kaneeli panin rohkem ja suhkrut natuke vähem. Leib jäi seest pehme ja õhuline, väga niiske ka :D Praegune lemmik.
keeks said…
Tegin täpselt retsepti järgi, aga leib ei tahtnud kuidagi ära küpseda. Lasin isegi kauem kui tund ahjus olla, enam-vähem jahtunult tõstsin vormist välja, aga leib oli väga vedel, sama vedel kui see tainas, mille ma enne vormi valasin. Minul see retsept ei töötanud.
Unknown said…
Suurepärane retsept, aitäh. Mina küll vähendasin suhkurt poole võrra, 100 g vähendades oli ikka magus, nüüd teine kord proovin veel vähendada.
Unknown said…
Väga hea ja mahlane, lisasin ka natuke rosinaid. Kasutasin Schäri gluteenivaba jahu ja kookoshapukoort.
Unknown said…
Väga hea! Järgmine kord vähem suhkrut! Aitäh!!🙂
Mari said…
Teen juba aastaid selle retsepti järgi. Pähklitega varieerin, kuidas parasjagu kapis leidub ja alati toimib ning pere kiidab :)
samanta said…
Minu isiklik lugu seksuaalsusest ja intiimsusest on olnud põnev avastusretk. Alguses oli minu arusaam sellest teemast piiratud, keskendudes peamiselt füüsilistele aspektidele. Ometi avastasin aja jooksul, et seksuaalsus hõlmab rohkemat kui pelgalt kehaline nauding.
Oluline murdepunkt minu jaoks oli arusaamine, et seksuaalsus on sügavalt seotud emotsionaalse ja vaimse ühendusega partneriga. See ei ole lihtsalt füüsiline akt, vaid hinge ja meele ühendus kellegagi, keda ma armastan ja austan hd porno
Oma partneriga ausa suhtlemise kaudu õppisin avaramat arusaama intiimsusest. See tähendas rääkimist soovidest, piiridest ning ka tundlikematest emotsioonidest. Sel viisil avanes meie vahel uus mõõde – me saime jagada omavahelist lähedust ja usaldust.
See kogemus õpetas mulle ka seda, kui oluline on ületada stereotüüpe ja ootusi, mis on seotud mehelikkusega. Mõistmine, et mehelikkus pole seotud ainult füüsilise jõu või instinktidega, vaid ka emotsionaalse küpsuse ja avatusega, oli oluline samm minu isiklikus kasvus.

Lumiel said…
Mul on keeruline môista seda suhkrukogust.
Jàtsin suhkru lisamata ja sain tulemuseks üsnagi magusa banaanileiva

Kreeka pähklid asendasen rosina-pähkliseguga, kus ka arvestatavalt parapähkleid sees

Osa nisujahust asendasin kollageenipulbriga

Edaspidi vaatan, mida teha ôhulisusega.. tegelikult unustasin küpsetuspulbrit lisada🙈🙈

Popular Posts