Kanavrapp Caesari majoneesiga


Neile, kes armastavad Caesari salatit, lausa peab see rullikeeratud salat maitsema! Tinglikult on retsepti nimes Caesari kastme asemel majoneesi kasutanud. Seda seetõttu, et mitte tulihingelisi Caesari salati fänne solvata – ei sisalda ju minu kaste ei anšoovisefileed ega koosne muna-õli segust vaid valmis majoneesist (taljesõbralikuma variandi saab asendades pool majoneesi kogusest maitsestamata jogurtiga). Muidugi võib kasutada ka päris valmis Caesari kastet (Vertigo Gourmet, Stockmann), mis võib sellise väikese koguse puhul isegi kokkuvõttes mõistlikumaks osutuda.

Kasuta kindlasti ohtralt salatilehti, muidu võib vrapp kuivaks jääda. Kuna tegemist ei ole autentsuse taotlemise võistlusega, siis sobib kasutada ka jääsalatit, mis on Rooma salatist ehk isegi mahlasem ja kindlasti laialdasemalt kättesaadav. Ükski köögivili siia nagu rusikas silmaauku ei sobi, aga soovi korral võib näiteks kurgiga katsetada.

Kana marineerimine ja praadimine võib tunduda liigese mässamisena, kuid kindlasti ei tasuks seda vahele jätta. Hõrk ja mahlane kanafilee on pingutust väärt. Ka Caesar salati serveerimisel on viiludeks lõigatud kanafilee mõnusaks lisandiks.

HEA MÕTE: Veelgi dekadentlikuma maitse jaoks prae paar viilu peekonit hästi krõbedaks ja murenda vrapi sisse. Paki parki või tööle kaasa!


Vaja läheb (kaks suurt vrappi kahele kuni neljale):

1 (Leiburi Etnia) lavašš
suur punt Rooma – või jääsalatit

KANA

  • 2 väiksemalt broilerifileed, 1 cm paksuseks vasardatud
  • 1 sl oliivõli
  • 1 sl sidrunimahla
  • soola ja musta pipart
  • oliivõli praadimiseks

CAESARI MAJONEES
  • 5 sl head majoneesi (nt Helmann’s)
  • 1 sl sidrunimahla
  • 1 tl Dijoni sinepit
  • 1 tl Worcesteri kastet
  • 1 küüslauguküüs, purustatud
  • 25 g Parmesani juustu, peenelt riivitud
  • värskeltjahvatatud musta pipart
  • veidi soola

  1. Sega omavahel kana marinaad – oliivõli, sidrunimahl, sool ja pipar. Pane kana koos marinaadiga (minigrip) kilekotti ja vaata, et kana saaks üleni marinaadiga kaetud. Marineeri toatemperatuuril 30 minutit.
  2. Sega omavahel kõik kastme komponendid, maitsesta musta pipra ja vähese soolaga (Parmesan on ise üsna soolane) ning tõsta kana valmimiseni külmkappi.
  3. Tõsta 30 minuti möödudes kana marinaadist välja ja kuivata kergelt köögipaberiga. Kuumuta pann keskmisel-kõrgemal kuumusel ja prae kanatükke kuni 4 minutit mõlemalt poolt. Tõsta lõikelauale jahtuma ning lõika terava noaga umbes 3-5 mm jämedusteks viiludeks.
  4. Lõika lavašš kaheks võrdseks tükiks ja määri mõlemale umbes 2 tl kastet. Kata lavašš salatilehtedega nii, et ülevalt ning parmalt ja vasakult poolt jäävad ääred a 4-5 cm ulatuses täidisest vabaks (õhema, nt Fazeri lavašši puhul isegi rohkem). Tõsta peale üks vilutatud kanafilee ning pool järelejäänud kastmest. Murra parem-ja vasakpoolsed ääred täidise peale ning keera vrapp tihedalt rulli. Korda teise lavašipoolikuga.
  5. Lõika vrapp terava noaga (diagonaalis) keskelt pooleks ja serveeri.
 Vaata ka:

    Comments

    Pille said…
    Merit, pakkusin seda eelmisel reedel sõbrannadele ja läks nii-öelda väga hästi kaubaks. Ma olin veel eriti laisk ja kasutasin Vertigo kastet (kohal oli palju lapsi ja seega palju tegemist). ;)
    Merit said…
    Rõõm kuulda, Pille:) Valmiskastme kasutamine on tõesti kiiretel hetkedel abiks ja tegelikult tuleb vist soodsam ka - kogus on väike ja selleks eraldi kõiki vajalikke aineid varuda pole kuigi nutikas.
    Tuuli said…
    Superhea idee! Mina kasutan neil hetkedel, kui on kiire või kui parasjagu laisk olen, Stockmannis lahtiselt salatiletis müüdavat Caesari kastet. Hästi mõnus tummine ja parmesanine kaste. Piisab vähesest, sest maitse on ikka korralikult külluslik :)
    Tuuli said…
    This comment has been removed by the author.

    Popular Posts