Mahe baklažaani-tomati karri


Kerge ja mahedamaitseline sobib hästi hilissuvisesse aega kui turult veel ilusaid prinke baklažaane ja aromaatset koriandrit leiab. Külluslikul tomatihooajal ei tohiks purgitomatite kasutamiseks küll ühtegi vabandust olla. Tomatite koorimine on tegelikult lihtne ja võtab ka võrdlemisi vähe aega.

Vaja läheb (neljale):

1 sl oliivõli
2 keskmist baklažaani
6 keskmist  küpset tomatit või 400 g purustatud tomateid purgis
1 sibul, jämedalt hakitud
1 punane tšillikaun, jämedalt hakitud
2 küüslauguküünt, jämedalt hakitud
pöidlasuurune jupp ingverit, kooritud ja jämedalt tükeldatud
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl garam masala maitseainesegu
½ tl jahvatatud kollajuurt e kurkumat
½ tl meresoola(helbeid)
½ värskeltjahvatatud musta pipart
2 sl taimeõli
suur punt värsket koriandrit, hakitud


  1. Esmalt määri baklažaanid kergelt oliivõliga ja torka kahvliga mõned augud sisse. Küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormis 225 kraadi juures aeg-ajalt külge keerates umbes 30 minutit. Lase veidi jahtuda ning kraabi viljaliha lusikaga välja. Suru kahvliga peenemaks ja tõsta kõrvale.
  2. Aja ühes potis vesi keema ja pane teisse anumasse jääkülm vesi (hea kui kasutad vee jahutamiseks jääkuubikuid). Tee tomatile ristikujuline sisselõige ning pista üheks minutiks keevasse vette. Eemalda vahukulbiga ja tõsta kohe külma vette. Koorimine peaks nüüd lihtne olema. Peale koorimist tükelda tomatid ja eemalda suurem osa seemnetest.
  3. Pane sibul, küüslauk, ingver, tšilli ja 3 sl vett köögikombaini ning püreesta ühtlaseks pastaks.
  4. Kuumuta sügavamapoolsel pannil  või malmpotis õli ning lisa sibulapasta. Kuumuta pastat keskmisel tulel umbes 8-10 minutit. Lisa jahvatatud vürtsköömned, koriandriseemned, garam masala ja kollajuur. Kuumuta umbes 1 minut kuni aroomid vallanduvad. Lisa tomatid, meresool, must pipar ja 3 sl vett ning kuumuta madalal tulel ilma kaaneta 10 minutit. Lisa baklažaan ja kuumuta veel umbes 15 minutit.
  5. Lisa hakitud koriander ja serveeri koheva basmatiriisiga.

Vaata ka:

Comments

Popular Posts