Tortilla pitsa chorizo ja sinihallitusjuustuga


Olles puuahju pitsadega ära hellitatud (nt Attimo),  ei ole mul kordagi pähe tulnud ise kodus pitsat valmistada. Esiteks ei viitsi taignaga mässata  ja teiseks ei saa ilma spetsiaalse kiviplaadita seda päris õiget krõbedust kätte. Puuahjust siis rääkimata.

Kui aga igasugune autentsus kõrvale jätta, siis tortilladest valmistatud kodused pitsad on üks super leiutis ja võiks kuuluda iga mugava kodukoka repertuaari. Eriti tore on neid koos pere või sõpradega valmistada - igaüks saab omale meelepärase pitsa kokku panna. Baasretsept  (tortilla + tomatipüree)  on alati sama, kuid katete osas on piiranguks vaid iseenda fantaasia. Proovi klassikalist tomati, mozzarella ja rukola kooslust (lisades soovi korral Parma sinki) või siis asenda allolevas retseptis chorizo singi või kanatükkidega ja naudi Hawaii pitsat.

PS: kogused on rohkem tunnetuslikud sedakorda.

Vaja läheb (neljale):

  • 8 nisutortillat
  • umbes 150 ml tomatipüreed
  • umbes 200 g chorizo vorsti, õhukeselt viilutatud
  • 400 g purk konservananassi, tükeldatud
  • 2 x 125 g mozzarella juustu, viilutatud
  • umbes 100 g sinihallitusjuustu, murendatud

  1. Kata tortillad tomatipüreega. Kata vorstiviilude, ananassi ja juustuga.
  2. Küpseta 200 ahju ülemisel restil umbes 8 minutit.

Vaata ka:

Comments

Martin said…
Muide kate peaks olema sellises järjekorras, et tomatipüree, juuust ja sinna peale sobivad asjad meele järgi. Mõnelpool räägitakse isegi, et juust läheb kõige alla ja sinna peale tomatipüree ja siis muu kraam. Viimast varianti ei ole proovinud, küll aga juust alla ja muu kraam peale toimis hästi, kuna siis ei lämmata juust muid asju ära ja need saavad ka rohkem kuumust. Näiteks vorst läheb rohkem kõrmpsuks. Ise olen teinud 250 kraadi juures ja 8 minutit, aga seda siis juba taignast põhjaga.
Merit said…
Hea point selle juustuga, järgmine kord (mis tuleb üsna varsti) kindlasti proovin!
Kätrin Maidla said…
Need "pitsakesed" on meie kodus tahaks-midagi-head-ja-soolast-ja-ülikiiresti klassika. Mõnus filmivaatmiskõrvane.

Popular Posts