5 lihtsat talvist suppi


Pärast pühadeaegset usinat kokkamist  tunnevad vist paljud köögi askeldamise vastu teatavat vastumeelsust. Sööma aga peab ja mõtlesin, et avaldan väikese popurrii talvistest soojendavatest suppidest, mida on lihtne valmistada ning toorained on hõlpsasti kättesaadavad.



Indiapärane läätse-porgandi supp



Eriti vähenõulik supp, aga see-eest külluslikult vürtsikas. Garam masala on Indiast pärit vürtsisegu, mis sisaldab soojendava toimega vürtse nagu kardemon, nelk, kaneel, vürtsköömned, koriander ja apteegitilliseemned.

Chorizo ja kollase läätse supp















Läätsed, olgu siis punased või kollased, on suppide pakendamisel ja tekstruumi lisamisel täiesti asendamatud. Tänu vürtsikale Chorizo vorstile on supp piisavalt toekas ka meesperele. See supp sobib eelkõige neile, kes armastavad teravust!

Köögiviljasupp suitsupeekoniga















See itaaliapärane supp köögiviljade ja ubadega maitseks hea ka ilma peekonita, kuid viimase suitsune maitse sobib siia nagu valatult. Kindlasti üks minu lemmikuid talviseid suppe.

Tomatisupp koriandriga















Purustatud tomatid köögikapis on täiesti asendamatud. Seda tomatisuppi saab valmistada ka siis, kui meil-ei-ole-mitte-midagi-süüa. Kui värsket koriandrit ei ole käepärast, siis kasuta näiteks sügavkülmutatud peterselli või üldse mitte midagi – vürtsköömned annavad piisavalt maitset.


Hernesupp kitsejuustuga















Veel üks tagasihoidliku komponentide nimekirjaga supp, kuhu sobivad ideaalselt külmutatud herned. Supp saab kaunilt roheline ja sovib hästi vastlapäeval lauale panna.

Veel suppe

Comments

Eva P. said…
Oi, ei mingit vastumeelsust kokkamise vastu! See on minu meelest üks väga imelik müüt, mis ringleb!

Aga supisoovitused on väga ajakohased, millal siis veel kui mitte külma ilmaga nendega end soojendada.

PS Sinu india-pärane läätsesupp läheb kindlasti proovimisele!
Merit said…
Väga tubli, Eva! Mul endal teatav laiskus hetkel, aga hea kuulda, et teistel särtsu jagub:) See läätsesupp on jah hästi mõnus, olen seda ikka mitu-mitu korda argiõhtutel valmistanud.

Popular Posts