Porgandist Porgandimaffia toetuseks


Vaatamata oma särtsakale erkoranžile värvile arvukatele kasutusvõimalustele, on porgand köögis üsnagi tagasihoidlik tegelane ja laseb pigem teistel särada. 16. märtsil toimub Tallinnas, Tornimäe Mamos, üleilmne südametunnistusega tarbijaid koondava võrgustiku  Porgandimaffia esimene  aktsioon. Rohkem infot ürituse kohta leiab Porgandimaffia Facebooki lehelt ning rahvusvahelise liikumise kohta saab lugeda Carrotmobi leheküljelt.

Seose sellega pakun välja mõned eriti mõnusad porgandiretseptid, mille valmistamisel maailmaparanduslikke mõtteid mõlgutada:) Kes ei viitsi, sööb Mamos!

Põnevaid porgandiretsepte leiab ka Kokukokkade leheküljelt: http://kodukokad.ee/category/porgand/



Kitsejuustu salat röstitud porgandite ja läätsedega


Röstitud porgandid võivad salatites vabalt peedikoha võtta. Vürtsköömen sobib porgandite maitsestamiseks tõesti suurepäraselt !

Indiapärane läätse-porgandi supp



Selle blogi üks armastatumaid retsepte, mida ise korduvalt valmistab. Kiire, lihtne ja odav!

Gorgonzolaga täidetud broilerirullid porgandikastmega


See porgandikaste on tõeliselt hea leid, millega taldrikule täppe ja triipe vedades saab tõeliselt efektse restorani tasemel õhtusöögi.

Porgandikook – vist minu lemmik kook üldse!


Mulle väga meeldib selliseid käsnakooke (ingl. sponge cake) toiduõliga küpsetada, nii jäävad need mõnusalt mahlased. Toorjuustukattele võid lisada valget šokolaadi, mis blogi lugeja sõnul väga njämma!

Veel mõtteid:

Comments

Popular Posts